De infraroodsauna is een moderne variant van saunabeleving, geheel natuurlijk en gegarandeerd zonder bijwerkingen. Perfect voor mensen die niet zo goed tegen hogere temperaturen kunnen van de traditionele sauna. De infraroodstralers zorgen voor een aangename droge warmte.

Een aantal deugddoende effecten op een rijtje:

De warmte veroorzaakt een positieve werking bij gewrichten. Er treedt een duidelijke vermindering van stijfheid op bij opwarming van de weefsels. Tevens wordt de spierspanning ook door een verhoogde temperatuur afgebouwd waardoor eventuele spierpijnen afnemen.

Onder andere zenuwpijnen worden door spierspanning veroorzaakt. Warmte vermindert de intensiteit van de pijnsteken, zowel bij de zenuwwortel als in het omliggende weefsel. Warmte leidt eveneens tot toename van de endorfineproductie, wat dus een pijnstillend effect tot gevolg heeft.

De warmte genereert een verhoogde bloedcirculatie doordat het hartritme stijgt bij hogere temperaturen. Door deze verhoogde activiteit in de bloedvaten en aders zal hetgenezingsproces bij ziektes en ontstekingen worden versneld.

Een betere weerstand tegen verkoudheid, wintergriep en andere virussen.

 

Aan te raden:

1x per week een sessie van 30 minuten of gecombineerd met een massage.