Het binnenzwembad heeft talrijke voordelen:

Ten eerste, het kan alle seizoenen gebruikt worden. Heerlijk verfrissend in de zomer en heerlijk warm in de wintermaanden. De ontspanning die gepaard gaat met het zien en horen van water is zo rustgevend en weldoend. Perfect te combineren met de hammam en infraroosauna tijdens een ontspannend arrangement.

Ten tweede kunnen we het aanschouwen als instrument om het lichaam juist te activeren, er zijn namelijk maar weinig spieren die je niet gebruikt als je zwemt. Bovendien is er in het water altijd druk rondom. Behalve dat je een beweging daardoor veel lastiger kunt forceren - zoals bij het werken met gewichten wel makkelijk kan - heeft die druk als grote voordeel dat de spieren zich heel evenwichtig ontwikkelen: ze worden aan beide zijden van een gewricht gebruikt. Er is eigenlijk dus sprake van de meest evenwichtige weerstandstraining. Tot slot spreekt het voor zich dat zwemmen een uitstekende cardiovasculaire workout inhoudt. Je wordt gedwongen je ademhaling onder controle te houden en je longcapaciteit optimaal te gebruiken.

 

De belasting op je gewrichten wordt geminimaliseerd door de opwaartse druk van het water. Je lichaam lijkt door die opstuwing ca. 90% lichter en dat heeft z’n effect op de zogenoemde schokbelasting. Daarom komen gewrichts- en spierpijn na zwemmen altijd minder voor dan op het droge bij vergelijkbare inspanning. De warmte van het water draagt ook bij aan het soepel maken en houden van de spieren en gewrichten.


En als laatste niet onbelangrijke voordeel kunnen we bij Casaya Spa in een rustige omgeving perfect de kunst van het zwemmen aanleren aan jong en oud.